Credit_Tim Tronckoe.jpg

Black Mirrors

alternatieve rock

black_mirrors_logo_white.jpg
Zaterdag

BLACK MIRRORS maakt alternatieve rock met een flinke dosis girl power. En hóe!

 

Met leadzangeres Marcella Di Troia aan het roer weten de Brusselse rockers keer op keer te overtuigen met hun garagerock, zo getuigen ook de lovende recensies van hun nieuwste album. BLACK MIRRORS pakt het beste wat rock ‘n roll te bieden heeft − met invloeden van Queens of the Stone Age en Anouk tot Royal Blood − en kneedt het samen tot een verbijsterend goed en onweerstaanbaar geheel.

BLACK MIRRORS maakt alternatieve rock met een flinke dosis girl power. En hóe!

REVIEW:

De Belgische Black Mirrors. Hun laatste plaat, vol nieuw materiaal en elke fan van het stoner- en postgenre moet dit zeker eens een luisterbeurt gunnen. Het klinkt immers verdraaid catchy en spookt al een tijd in mijn hoofd rond. De mix zit goed bij Black Mirrors, dat wist ik reeds ten tijde van de EP. Zangeres Marcella heeft een heerlijk stemgeluid dat zowel past bij ruigere sleeptracks als de rollende stonernummers. Nummers met lekker veel afwisseling en melodisch behoorlijk wat diepgang. Een band om in het oog te houden dus binnen de Lage Landen.

REVIEW: zwaremetalen.com

Het resultaat mag er zijn. Kwetsbaar maar krachtig, energiek maar intiem, rockend, melodieus én origineel…. We weten niet hoe ze het doen, maar hun nieuwste creatie ‘Lay My Burden Down’ raakt onze muzikale snaren op plekken waarvan we niet wisten dat we ze hadden. Verwacht krachtige ballads, maar ook groovy ritmes met lekkere riffs waarop niemand stil kan blijven staan.

 

Sinds de oprichting van de groep in 2013 heeft het vierkoppige collectief flink wat kilometers gemaakt, en dat in de meest letterlijke zin. Napalm Records heeft zoveel vertrouwen in de band dat de band inmiddels bij Napalm records onderdak heeft gevonden. De agenda van BLACK MIRRORS stroomt over van de internationale gigs… Inclusief Masterfest natuurlijk! Op zaterdag 11 juli zal de band Nederland Drie op zijn grondvesten doen schudden.

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle