top of page
02_CobraTheImpaler2021_Nick_Suchak.jpg
Cobra The Impaler Wit met Ruis_2x.png
Zaterdag

cobra
the impaler

metal

COBRA THE IMPALER is een band vol titanen uit de Belgische en internationale metalscene.

Het geesteskind van Tace DC (ex-Aborted, Hæster, Horses on Fire), zag het leven toen deze ervaren gitarist heimwee kreeg naar het zwaardere werk en besloot een nieuw project te starten met een groep ervaren collega-muzikanten. Op het podium zal de fervent metalhead ongetwijfeld voormalig Horses on Fire-collega Mike Def herkennen. Ook James Falck (BEAR), Ace Zec (Haester, Customs) en Manuel Remmerie (Majestic Sun, Von Detta) spelen mee in de band. Enorm grote namen dus, die deze and tot een geoliede machine maken.

Het debuut van de Gentse band, 'Colossal Gods', verscheen vorig jaar en is een ‘masterclass in moderne metal’ dat het beste van twee werelden combineert: zware riffs en gigantische grooves, maar ook cleane vocals en zorgvuldig gesmede melodieën. Het album verhaalt over de wereld van helden, goden en monsters en combineert elementen van groove, thrash en classic heavy metal. Kortom: een prachtplaat die het zwaardere gitaarwerk weer terug in de spotlight slingert en zeker het beluisteren waard is.

Een band vol titanen uit de Belgische en internationale metalscene.

Cobra the Impaler is een naam om in de gaten te blijven houden de komende tijd. Geen wonder dus, dat ze Eurosonic Noorderslag dit jaar al hebben verpletterd. Kom de brute kracht van deze all star-band bewonderen op 1 juli in Nederland Drie!

REVIEW:

“Cobra The Impaler, een nieuwe eenheid op het strijdtoneel, maar zonder groen achter de oren. Ervaren rotten die als een glinsterend baken door hun precisie en daadkracht het veld van Belgische metal zullen domineren en definiëren.”

REVIEW: ZwareMetalen

  • Bandcamp
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
a4031044046_16.jpg
bottom of page