meta_eyJzcmNCdWNrZXQiOiJiemdsZmlsZXMifQ==_edited.jpg
Vrijdag
FIAK-Logo-Black.png

FOR I AM KING

Modern metal

Zelden vind je een Nederlandse modern metalband met een geluid dat zo uniek is als dat van FOR I AM KING.

Met een mix van persoonlijke en diepe teksten, intense liveshows en een sterk portfolio vol moderne, complexe instrumentals weten de Amsterdammers keer op keer weer een meeslepende wervelwind van een show neer te zetten. Voeg hier het charisma en enorme talent van front- en powervrouw Alma Alizadeh aan toe en je snapt waarom FOR I AM KING hoog op ons verlanglijstje stond voor de vrijdagavond van Masterfest.

Zelden vind je een Nederlandse modern metalband met een geluid dat zo uniek is als dat van FOR I AM KING.

Ook op internationaal terrein heeft FOR I AM KING flink wat aandacht getrokken: sinds de oprichting in 2013 heeft de band op podia over de hele wereld gestaan:  van het prestigieuze Wacken Open Air – overigens nog vóór de release van het eerste album van de band – tot diverse podia in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Japan en zelfs China, om zo maar even wat te noemen.

 

Het meest recente album van FOR I AM KING heet ‘I’ en is een ijzersterke productie van hoog muzikaal niveau. Bruut gescream, krachtige drums en gitaargeweld waar de grootste metalbands nog wat van kunnen leren. Aardschok wist het al perfect voor ons te verwoorden: dit is metal van eredivisieniveau!

REVIEW:

“Nederland mag zich oprecht een schat rijker rekenen met For I Am King en zijn nieuwe album I. Metal met een hoofdletter ‘M’ van een ongekend hoog niveau!” - Zware Metalen

 

REVIEW: metalkrant.net

  • Bandcamp - grijze cirkel
  • Tumblr - grijze cirkel
  • YouTube - grijze cirkel
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle