top of page
Green_Lizard_header_1240_500_s_c1_c_c.pn

Green Lizard ft. Silver Surfering Rudeboy

Tribute to the Nineties.

REVIEWS:

Met trots presenteren wij de headliner van Masterfest:

Een full show van Green Lizard ft. Silver Surfering Rudeboy.

Na twee succesvolle tours van Green Lizard tribute to Nirvana is het nu tijd om een tribute to the nineties te doen. Dus niet alleen van de band Nirvana maar ook nummers van Urban Dance Squad, Smashing Pumpkins & Alice In Chains. Vooral Urban Dance Squad, want deze nummers worden uitgevoerd door de originele zanger van deze legendarische band.

 

Verwacht een set met echt alleen maar krakers. Kortom deze goedlopende samenwerking wordt naar een nog hoger niveau getild.

 

Green Lizard werd opgericht in 1994 door de broers Remi, Willy en Brian Tjon Ajong. In 1996 wonnen zij de grote prijs van Nederland. In 2000 kwam hun album Identity uit die geproduceerd was door Cliff Norell bekend van Faith No More, Skunk Anansie, R.E.M., Jeff Buckley en Sting.  Met optredens op Pinkpop 2000/2001, Lowlands, Sziget, winnaar van de gouden kalf en een zilveren harp. Kortom, een indrukwekkende c.v. voor een Nederlandse band!

Na een succesvolle tribute to Nirvana en door dat overweldigend succes toeren zij in 2018/2019 samen met Rudeboy, Urban Dance Squad: Tribute to the Nineties.

 

Rudeboy was rapper van Urban Dance Squad. De band ontstond in december 1986 in Utrecht. Nadat de band naam maakte met energieke live-optredens, werd in 1989 het goed ontvangen debuut opgenomen, Mental Floss for the Globe, waarmee de band een Edison won. De band werkte vervolgens aan zijn live-reputatie op Pinkpop, het New Yorkse New Music Seminar, een Amerikaanse tour en een aantal voorprogramma's voor Living Colour.

Van 1997 tot 2000 werkte zanger Rudeboy Remington ook met Junkie XL. Na het uiteenvallen van UDS startte hij vervolgens zijn eigen band, LXO, die later tot The League of XO Gentlemen werd omgedoopt.

“DE MANNEN VAN GREEN LIZARD HEBBEN DE PERFECTIE VAN HET REPERTOIRE INMIDDELS BENADERD, EN DE ENORME MOSHPITS VOOR HET PODIUM KUNNEN NOOIT WENNEN. DE MUZIEK VAN NIRVANA IS DOOR GREEN LIZARD SPRINGLEVEND GEHOUDEN, EN IN PATRONAAT WERD BEWEZEN DAT HET TIJDLOOS BLIJFT.”  

 

REVIEW MAXAZINE.NL

“HET PUBLIEK GAAT ER DAN OOK HELEMAAL VOOR, MAAR DAT KAN OOK NIET ANDERS ALS JE OP HET PODIUM INEENS RUDEBOY AAN HET WERK ZIET. DE URBAN DANCE SQUAD-FRONTMAN ZOU JE NIET DIRECT ASSOCIEREN MET NIRVANA, MAAR OOK HIJ KOMT ER PRIMA MEE WEG. WAT EEN ENERGIE HEEFT DEZE FRONTMAN. VANAVOND GAAN OVERAL DE VUISTEN DE LUCHT IN EN DE KELEN WIJD OPEN.”

 

REVIEW ROCKPORTAAL.NL

Green Lizard tribute to Nirvana 1 - cred
  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
bottom of page