top of page
HEART OF A COWARD PROMO2019.jpg
HEART OF A COWARD - Wit.png
Vrijdag

from the UK

HEART OF A COWARD

Progressive metal

REVIEW:

Met zijn dynamische shows en zware, technische spel is Heart Of A Coward zonder twijfel één van de meest gevierde bands uit de Britse metalscene. 

 

De mannen wisselen brute kracht af met subtiele, emotionele momenten en persoonlijke teksten. Het resultaat is een sterk staaltje metalcore, die binnenkomt als een shot adrenaline: Rauw en verpletterend, maar toch melodieus en groovy.

 

Heart Of A Coward werd meer dan tien jaar geleden geboren in het Engelse Milton Keynes. Inmiddels is de band een flink aantal kilometers verder. De komst van vocalist Kaan Tasan, sinds 2017 de brulboei van de band, bleek een voorbode van een compleet nieuwe muzikale koers: Tasan weet op briljante wijze rauwe emoties, dynamiek en een hele gereedschapskist aan vocale hoogstandjes toe te voegen aan de dikke riffs en stevige breakdowns van zijn mede-bandleden.

“Je rolt van de ene groove in de andere en van de ene geile cleane zanglijn in de andere. Neem nu dat lijntje in Collapse – ‘We all collapse’, meebrullen die hap!”

 

REVIEW: Zware Metalen

  • Instagram - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - grijze cirkel

Met zijn dynamische shows en zware, technische spel is Heart Of A Coward zonder twijfel één van de meest gevierde bands uit de Britse metalscene. 

Het vierde album van de metalheads, ‘The Disconnect’, kwam vorig jaar na een lange wacht uit. En hoewel het trots voortbouwt op de rijke en diverse geschiedenis van de band, is de nieuwe stijl van de band ook duidelijk herkenbaar in de diverse briljante composities op de plaat. Ze hebben het weer bewezen: Heart Of A Coward is een must-see voor alle liefhebbers van metalcore. En vrijdagavond 10 juli komen ze Masterfest laten zien wat ze in hun mars hebben!

bottom of page