top of page
Hippotraktor_Bandshot2_SAM COUSSENS.jpg
Vrijdag
Hippotraktor wit ruim.png

HIPPOTRAKTOR
progressieve metal

In 2021 was het er ineens: ‘Meridian’, het debuutalbum van het Belgische HIPPOTRAKTOR. De band wist vriend en vijand genadeloos te verpletteren met deze moddervette plaat vol metalparels.

Fans van Meshuggah, Goijira en The Ocean kunnen hun hart ophalen met HIPPOTRAKTOR. De heren combineren het beste van Prog, Groove, Sludge, Djent en Post Metal in een ongelooflijke rollercoaster ride voor fans van stijgende hooks, technische riffs en wereldschokkende storingen. Dat de mannen voor hun debuutplaat al een deal wisten te strikken met het prestigieuze Pelagic Records zegt misschien al genoeg.

De heren combineren het beste van Prog, Groove, Sludge, Djent en Post Metal in een ongelooflijke rollercoaster ride!

De band haalt inspiratie uit filosofie, religie en de kracht van de natuur. In interview vertelt gitarist en songwriter Chiaran Verheyden: “‘Meridian’ vindt zijn oorsprong in alledaagse stemmingen, uit hun context gehaald en omgevormd in een gestileerde versie die de dromer in mij weerspiegelt. Het vertelt het verhaal van iemand die verdwaald is in een wereld die te groot is om te bevatten, en die antwoorden zoekt op plaatsen waar die niet te vinden zijn. Meridian werd geschreven als poging om te distilleren wat ik voelde maar niet onder woorden kon brengen.”

HIPPOTRAKTOR heeft zich in korte tijd weten te manifesteren als een must-see band in de internationale metalscene. Dat metalfestival Graspop de band heeft uitgenodigd, verbaast ons dan ook helemaal niks. Masterfest is blij dat de heren op 30 juni Nederland Drie uit zijn voegen gaat laten barsten.

“Meridian is een album dat groeit, niet alleen bij elke luisterbeurt, maar ook dat met elk nummer beter wordt. Daarbuiten is het belachelijk wat een band uit Mechelen kan presenteren als debuut. Het muzikaal talent in België is niet te onderschatten en van wereldtop, zo ook Meridian. Luisteren dus die handel!”

 

REVIEW: ZwareMetalen

  • Youtube
  • Bandcamp
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

MERIDIAN

317477158_563821059086536_1109542672833887166_n.jpg
bottom of page