PERSKIT

/

Werkt u voor de pers en wilt u meer weten over Masterfest? Hier vindt u alle informatie op een rij!

 

Alle informatie over Masterfest 2020, inclusief foto’s van de optredende artiesten en de vorige editie, is  in de perskit  te vinden. Voor vragen over accreditatie, interviewverzoeken of andere persvragen kunt u het onderstaande formulier invullen.

Masterfest 2020:

In Touch With Talents!

Een muzikant straalt het felst naast anderen, met het publiek aan de voeten en de voeten op de planken. Met dat idee in het achterhoofd werd Masterfest geboren: een nieuw,
bruisend en genreoverstijgend muziekfestival waar opkomende bands, gevestigde artiesten en beginnend talent zij aan zij op het podium staan. Op 13 en 14 november 2020 beleeft Masterfest zijn tweede editie: een editie waar jong en oud inspiratie én podiumervaring
kan opdoen.

 

ONS VERHAAL

Organisatoren Paul en Stefanie de Zeeuw van Gitaarschool The Guitar Master maken zich al sinds 2009 sterk om leerlingen op het podium te krijgen. De jaarlijkse leerlingendagen hebben door de jaren heen vele (aspirant-)muzikanten het broodnodige zetje in de rug weten te geven. Samenpel, passie voor muziek en speelplezier, dát is waar het tijdens deze muzikale dagen om draaide.

 

Maar na vele succesvolle jaren smaakte dit naar meer. Het viel Paul al een tijdje op dat kinderen en ouderen die muziek maken, hiernaast maar weinig met die passie doen. Hij wilde meer inspireren, ook ná dat ene halfuurtje in de week. Met het Let’s Make Music Festival, dat in 2016 met een groep collega’s werd georganiseerd, begonnen de radars te draaien. Verschillende masterclasses, optredens van lokale en grotere bands en natuurlijk het samenspel van de leerlingen van diverse muziekscholen ging het festival verder waar de leerlingendagen ophielden.

 

MASTERFEST

In 2019 bestond de gitaarschool tien jaar; een mooie kans om eens flink uit te pakken en de schouders eens onder die ambities te zetten. De eerste editie van Masterfest bood een podium aan rap opkomende bands als Stake en Life’s Electric. Green Lizard bracht een tribute to the nineties met Rudeboy (Urban Dance Squad). De leerlingen van de school stonden evenwel in de schijnwerpers tijdens hun 4 minutes of fame: samen met coverbands Square en Monkey Minds wisten ze de zaal meer dan eens ondersteboven te spelen, om vervolgens hun muziekkennis toe te passen in de popquiz met te gekke prijzen. Kortom, de eerste editie van Masterfest werd een (uitverkochte) totaalbeleving waar de vonken vanaf spatten, en een flinke aanwinst voor de Westlandse muziekcultuur. So... What’s next?

 

Masterfest 2020 pakt de draad op waar de eerste editie was gebleven. Komend jaar pakt het festival nóg groter uit, met maar liefst twee dagen vol muziek en een programma met Nederlandse en internationale namen vanuit alle hoeken van de rock- en metalwereld. Het festival zal wederom neerstrijken in het Westlands Pop Centrum Nederland Drie, dé spil in de Westlandse muziekwereld. 

Vrijdag 13 november zal geheel in het teken staan van het hardere werk, met de crème de la crème voor elke metalliefhebber: de Nederlandse bands FOR I AM KING en Hibakusha komen optreden, net zoals het Engelse Heart of A Coward. Ook zaterdag 14 november heeft een affiche om van te smullen voor elke muziekliefhebber, met Black Mirrors (BE), Paceshifters (NL) en Bizkit Park (BE). Hiernaast krijgen de leerlingen van de gitaarschool na hun bandcoachingsessie weer de kans om hun kunsten aan een volle zaal te vertonen, ondersteund door de rockende coverbands Monkey Minds en SQUARE. Net zoals vorig jaar zal er een bloedstollende popquiz plaatsvinden waaraan alle bezoekers kunnen deelnemen. 

 

Tickets voor de vrijdag (€20) en zaterdag (€25) zijn nu online in de voorverkoop verkrijgbaar. 

 

Bevestigd Programma: Vrijdag 13 November : Hibakusha, For I Am King, Heart of A Coward Zaterdag 14 November Black Mirrors, Paceshifters, Bizkit Park 

 

Locatie: Nederland 3, Wateringen

Website: https://www.masterfest.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/pg/MASTERFEST1
Twitter: https://twitter.com/Masterfest1
Instagram: https://www.instagram.com/MASTERFEST1/

Tel: 06 22961547

Voor vragen over accreditatie, interviewverzoeken of andere persvragen kunt u het onderstaande formulier invullen.

© 2019 by PAUL & STEFANIE DE ZEEUW

HOOFDSPONSOR:

Middel 5.png
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon