top of page
final effect 2.jpg

STAKE(voorheen Steak Number Eight)

hyper atmospheric grunge core

Post Metal-oriented melodic Sludge

Eind 2007 won de band het provinciaal rockconcours Westtalent. Enkele maanden later wonnen zij Humo's Rock Rally 2008. Daarmee werden ze zelfs de jongste winnaars ooit. Meteen na hun overwinning bracht Steak Number Eight haar demo-album When The Candle Dies Out uit. De Rock Rally-zege en alle positieve recensies van hun cd leverde de groep meteen optredens op grote festivals op.

 

In 2011 kwam All is Chaos uit en verbaasde vriend en vijand. Een geweldig album met de inmiddels tot klassieker uitgeroepen song “Dickhead“.Wereldwijd werden er maar liefst 65.000 examplaren van verspreid. In 2013 kwam hun nieuwe album The Hutch tot leven met o.a. het fantastische nummer “Black eyed“. En twee jaar later was het Kosmokoma die geweldige sporen bij fans & muziekliefhebbers achter lieten.

 

De band speelde onder meer op Marktrock, Dour Festival, Polsslag, Graspop Metal Meeting, Pukkelpop, Hellfest en Wacken. Daarnaast stond de band in het voorprogramma van onder andere Pelican, Deftones en And So I Watch You From Afar. Daarnaast is de band op tour geweest met niemand minder dan The Dillinger Escpape Plan, Prong, Deftones en Mastodon.

 

Na op tour geweest te zijn met niemand minder dan Dillinger Escpape Plan, Prong, Deftones & Mastodon, kwam er in 2018 een einde aan Steak Number Eight. Met de originele line-up komen zij in 2019 terug onder de nieuwe naam STAKE en spelen zij een keiharde set op Masterfest! 

 

En toch kwam er in 2018 het bericht naar buiten dat er een einde aan Steak Number Eight kwam. Een emotioneel hoofdstuk werd hiermee afgesloten, want tijdens de laatste 2 concerten eind 2018 (die binnen een paar minuten met 2400 kaarten uitverkocht waren) werd pas helemaal aan het einde duidelijk dat dit geen einde, maar nieuw begin zou worden. Het woord STAKE was diverse minuten te zien en het publiek (waaronder Stefanie en Paul) was in extase. Onder het genot van torenhoge kippenvel waren wij alle getuigen van een nieuw hoofdstuk, STAKE!

 

Met de originele line-up zijn zij in 2019 terug onder een nieuwe naam en produceren zijn hyper atmospheric grunge core of misschien wel Post Metal-oriented melodic Sludge. Ga de band vooral live zien en ervaar de rauwe ongepolijste songs. Een explosieve liveband die je gezien moet hebben om het te kunnen begrijpen.

 

We moeten nog even wachten op het nieuwe werk, maar om je alvast een indruk te geven van wat je kunt verwachten kun je onderstaande Videoclip alvast bekijken:

REVIEW:

“Fans van het eerste uur hoeven niet te wanhopen, want het betreft hier eerder een naamsverandering en lichte stijlwissel dan het einde van, wat mij betreft, de beste Belgische metalgroep. Al van bij de deelname aan Humo’s Rock Rally heeft deze band zich weten te onderscheiden in het muzikaal landschap door rauwe organische energie in zijn meest pure vorm voor te stellen, zij het door hevige riffs en screams, zij het door dromerige post-metalpassages.”  

 

REVIEW: zwaremetalen.com

final effect 2.jpg
  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - grijze cirkel
  • Instagram - Grey Circle
final effect 2.jpg
LOGONIEUW.jpg
bottom of page