logo+23+april+2012.jpg
DSC_7289-2_edited.jpg

THE GUITAR MASTER

NIET ZOMAAR EEN GITAARSCHOOL

De gitaar heeft me altijd al gefascineerd. Er werd in mijn ouderlijk huis veel muziek gespeeld én gedraaid. Hierdoor groeide ik op met de klassieke muziek van mijn ouders, maar ook met de heavy metal en popmuziek die ik van mijn broers meekreeg. Hierdoor had - en heb – ik interesse in en ervaring met veel verschillende muziekstijlen.

Op 17-jarige leeftijd maakte ik dan eindelijk de stap om met gitaarlessen te beginnen bij Leo Fransen. Op mijn nylonsnarige Yamaha leerde ik mijn eerste liedjes van de Beatles en de Stones. Al snel wilde ik meer leren en kwam ik terecht bij Loek van der Knaap in Den Haag. Hier leerde ik alles, maar dan ook alles over de gitaar, een instrument dat op dat moment al tot één van mijn grootste passies was uitgegroeid.

 

Nadat ik op het conservatorium in Rotterdam was toegelaten, begon ik steeds meer na te denken over wat ik concreet met mijn ervaring en kennis wilde doen. Lesgeven leek me altijd al fantastisch en in 2002 begon ik daarom als gitaardocent, een baan die ik in 2004 fulltime op me zou nemen.

 

In 2009 opende ik samen met mijn vrouw Stefanie gitaarschool ‘The Guitar Master’ in Naaldwijk. Ik kon me vanaf nu voor de volle honderd procent inzetten voor mijn werk en bouwde ook mijn eigen lesfilosofie verder uit. Natuurlijk ben ik super trots dat ik kan zeggen dat iets wat ooit als een hobby begon, jaren later niet alleen mijn passie, maar ook mijn vak is geworden.

 

Anno 2019 bestaat de school 10 jaar en door de jaren heen heel veel verschillende evenementen georganiseerd samen met met Stefanie.

De gitaarschool is meer dan een gitaarschool. Het is een ontmoetingsplek voor muzikanten die geïnspireerd worden. Ik ben ook een coach voor de leerling en reik verschillende tools aan om de muzikant te laten ontwikkelen in zijn eigen tempo.

Masterclasses, clinics, beurzen, concerten zijn zo maar een paar voorbeelden om leerlingen te inspireren. Jarenlang optredens organiseren voor de leerlingen is natuurlijk een hoogtepunt. Van een leerlingendag naar een stichting R.A.P, naar een mini festival Let’s Make Music, ontwikkelt het zich nu naar een eigen festival Masterfest.

  • Facebook - Grey Circle

Square

Square is een live coverband uit het Westland die lekkere rock en stevige pop speelt. Een avond Square betekent uit je dak gaan op bekende rockclassics, meespringen op stevige popnummers en meezingen met bekende festivalhits. Geen ‘middle of the road’ muziek, maar een goede mix van hits en herkenbare alternatieve nummers. 
 

Square treedt graag live op en komt op die manier het beste tot z’n recht. Een optreden van Square betekent vermaak voor iedereen: de springers, meezingers, dansers of achteraf-relaxed-aan-de-bar-hangers.

Monkeyminds

De Monkey Minds is in 2011 opgericht na een muzikale dag georganiseerd door The Guitar Master (Paul de Zeeuw) en Place4Bass (Alex van Elswijk). Na het optreden van Ronald, Jan Willem, Jeroen en Rien werd ter plekke besloten om samen muziek te gaan maken. Voor de zang kwam Thijs al gauw bij de band. Jasmijn is in 2016 aangesloten.