top of page
desert.jpg
ZATErDAG
Baardvader Logo.jpg
logostraight.png

BAARDVADER
stoner-fuzzrock

REVIEW:

Het Westlandse Baardvader heeft zich in korte tijd tot een ware stoner-fuzzrock legende weten te spelen.

Geïnspireerd door bands uit de jaren ‘70 en ‘90 begon het trio in 2019 met een nieuwe missie: het injecteren van nieuwe energie in het rockgenre en het vinden van de essentie van de muziek. Het resultaat mag er zeker zijn: zwaar en ronkend, met sludgy gitaarriffs, trippy vocals en beukende drums.

Het Westlandse Baardvader heeft zich in korte tijd tot een ware stoner-fuzzrock legende weten te spelen.

 

De self-titled debuutplaat kwam begin 2020 uit en denderde gelijk de vierde plek van de internationale doomcharts binnen. Hoewel de daarop volgende clubtour werd gekortwiekt door een pandemie, liet Baardvader zich zeker niet uit het veld slaan: de band nam een tweede album op, ‘Foolish Fires’, welke in oktober uitkwam en meer dan goed werd ontvangen. Bovendien tourde de band het afgelopen jaar het hele land door met de Popronde.

Het wordt tijd voor deze rockers om weer eens een thuiswedstrijd te spelen. Masterfest is meer dan trots om dit grote lokale talent in Nederland Drie te mogen ontvangen!

“Dat grunge uit Den Haag net zo goed klinkt als gunge uit Seattle (de thuishaven van de grunge) hadden we niet durven dromen, maar overtuig jezelf en luister. Baardvader speelde op Submarine Den Haag al een uitstekende thuiswedstrijd en is een mooie grunge belofte voor heel Nederland.”

  • Bandcamp
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

FOOLISH FIRES

Baardvader - Foolish Fires_front.png
bottom of page