top of page
Copy of Pressphoto 1.jpg

Hibakusha

progressieve metal

download.png
Vrijdag

REVIEW:

Voor vele liefhebbers van snoeiharde progressieve metal is het allang geen geheim meer: Hibakusha móet je een keer gezien hebben!

 

De metalheads uit Haarlem timmeren sinds 2013 al aan de weg en kregen voet aan de grond in 2015 met hun debuut-EP Incarnation. Inmiddels is ook hun eerste full-length album ‘Prophet of Numbers’ uit, een parel van een metalplaat met een rauw randje vol groove. De mannen maken geen geheim van hun muzikale invloeden van gelijkgezinde bands als Tesseract, Gojira en Meshuggah, maar hebben toch een compleet unieke sound waarmee ze elk willekeurig publiek omver weten te blazen: instrumentaal spannend, snel en bijna hypnotiserend, met de vocals van Twan Driessen toch volop in de schijnwerpers.

Voor vele liefhebbers van snoeiharde progressieve metal is het allang geen geheim meer: Hibakusha móet je een keer gezien hebben!

 

Ook metal magazine Aardschok was hooked vanaf het eerste moment: “Met de titeltrack kun je - zonder te overdrijven - stellen dat de mannen zich plaatsen op een niveau waar bands as Meshuggah, Textures en noem nog een paar internationale toppers op, zich normaliter begeven... Hibakusha. Onthoud die naam!"


Toch zit de echte kracht van de leden van Hibakusha in hun intense, meeslepende liveshows. Er is geen publiek dat ontkomt aan de kolkende pits, snoeiharde beats en krijsende lead-partijen, als we ooggetuigen van Euroblast, Amsterdam Metalfest, Complexity Fest én Fortarock mogen geloven. Op vrijdagavond 10 juli komen de mannen Nederland Drie eens flink wakker schudden tijdens Masterfest… So get ready!

"Wat de band [met zijn album] laat horen is dat ze zich zonder twijfel kunnen meten aan internationale collega-bands en daar mogen we met zijn allen toch stiekem best trots op zijn. Dus hou je van progressieve , agressieve groovy metal? Dan moet je toch zeker even naar dit album luisteren." 

 

REVIEW: metalkrant.net

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
bottom of page