top of page
paceshifters_2021_ladscape_by_michael-jessurun.JPG
PaceShifters - long Wit.png
Zaterdag

PACESHIFTERS

alternatieve rock

Dit powertrio timmert inmiddels al bijna vijftien jaar aan de weg. En dat is te horen! Paceshifters is begonnen als hobbyproject van drie eigenzinnige tieners in het Overijsselse dorp Wijhe. Inmiddels zijn de drie heren die status al ver ontgroeid: de band mag zich vandaag de dag tot de meest wilde, explosieve en vernieuwende acts uit de Nederlandse en internationale rockscene rekenen.

 

De gebroeders Dokman en Jesper Albers zien hun live spektakels als de kern van Paceshifters.

Fans van post-grunge en alternatieve rock kunnen hun hart ophalen. Zware gitaren, rauwe vocals en catchy melodielijnen sieren het inmiddels zes albums tellende repertoire van de band. De gebroeders Dokman en Jesper Albers zien hun live spektakels als de kern van Paceshifters. Geen wonder dus, dat één van deze platen een live-album is, opgenomen tijdens een van hun legendarische shows in Hedon. Het nieuwste album, ‘Brand New Plan’, laat een geheel nieuwe kant van de heren zien: dynamischer, volwassener en maatschappelijk relevant, maar zonder aan energie in te leveren.

Paceshifters blaast in 2023 15 kaarsjes uit. De mannen kunnen terugblikken op een enorm avontuur, met een tour door het Verenigd Koninkrijk, optredens op de grootste festivals en podia in Oostenrijk, Duitsland en natuurlijk Nederland. Recent zetten de heren de Ziggo Dome nog op zijn kop als support act van Kensington. Als je het ons vraagt een perfecte band voor Masterfest, waar de pits kunnen kolken en de gitaren vrijuit kunnen scheuren!

REVIEW:

“Het album ‘Brand New Plan’ is een nieuwe etappe in de muzikale reis van de band. Op dit album toont Paceshifters zich nog altijd vaandeldrager en schatbewaarder van de grunge en alternatieve rock.” - Maxazine

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
bottom of page